טיפולים כירורגיים מסובכים מבוצעים במרפאתי ע"י כירורג פה ולסת.

בשום מצב המטופל לא סובל.מוסיפים את כמות חומר ההרדמה הדרושה עד שהאזור הטיפולי רדום היטב.הטיפולים מלווים בהסברים ובגישה תומכת.

במה מטפלים?

  1. שן שבורה  או שן שנרקבה עד השורשים או שן מחוברת לעצם  או שן עם שורשים מתעקמים או מתבדרים או במקרה ולא ניתן להוציא את השן בשלמותה חותכים לשורשים בודדים, מוציאים כל שורש בנפרד ותופרים היטב.זה נקרא עקירה כירורגית.
  2. שיני בינה כלואות–  במקרים רבים לשן האחרונה שבוקעת בסביבות גיל 18 ולכן נקראת שן בינה, לא נותר מקום בלסת ולכן היא נכלאת בתוכה חלקית או במלואה. עדיף לעקור אותה כבר בגיל 17, אם מזהים שהשן לא תבקע אף פעם. בגיל זה השורשים לא התפתחו במלואם וקל יותר לעקור.בכל מקרה כדאי לעקור לפני גיל 30 בגלל שהריפוי בגילאים צעירים טוב יותר וככל שמתבגרים עלולות לצוץ מחלות כלליות בגוף שמסבכות את העקירה.
    לרב המטופלים פונים לעקירת שן בינה עקב כאבים או נפיחות,אך גם אם השן לא מציקה היא עלולה לפתח בעיות בעתיד ולכן במקרה זה עדיף לנהוג בחוכמה ולהקדים עקירה ל"מכה". האיבחון של בעיה בשן בינה מתבצע לפי צילום פנורמי. יש מקרים בהם תקבלו המלצה לא לגעת בשן בינה, לדוגמא אם שורשי הבינה התחתונה סמוכים לעצב הראשי של הלסת התחתונה.
  3. חשיפה של שן כלואה למשיכה אורתודונטית   – השן הנפוצה ביותר שלא בוקעת ונכלאת בלסת היא ניב.עם זאת זה קורה גם בטוחנות ובחותכות שננצאות מקדימה. מעבר לבעיה האסתטית עקב מקום ריק בקשת השיניים , עם הזמן השן הכלואה עלולה לפתח ציסטה ולגרום נזק גם לשורשי השיניים הסמוכות. כדי למשוך אותה חושפים חלק מהכותרת ,מדביקים סמך עם שרשרת ומושכים לגשר האורתודונטי באיטיות.יש לעשות זאת כמה שיותר סמוך לזמן הבקיעה הטבעי של השן.בגיל מבוגר יש סכוי שהמשיכה לא תצליח עקב חיבור של השן לעצם (אנקילוזיס ) ויהיה צורך לעקור אותה.
  4. כריתת חוד שורש  דלקתי – – apicoectomy בשן שעוברת טפול שורש וגם חידוש של טיפול שורש לעתים יש דלקת שארית בקצה השורש.לפעמים זה מתגלה באקראי בצילום בלי שהמטופל חווה כאבים. יש לשקול את ניקוי האזור הדלקתי ע"י כניסה דרך החניכיים והעצם, שמכסים את קצה השורש.אחרי ניקוי –  קצה השורש נחתך כדי לאפשר ביצוע סתימה בקצה החתוך .אחר כך מניחים מלוי עצם ותופרים.
  5. ביופסיה לנגעים או פצעים חשודים בחלל הפה –  דגימת ריקמה שנשלחת לברור למעבדה. ברב המקרים תופנו לברור דרך קופת החולים שלכם.
  6. שתלים אנא קיראו השתלות

ליעוץ אנא התקשרו 0507622353 או מלאו טופס יצירת קשר